۵ تیر ۱۳۹۸ ۱۲:۱۲
مروری-بر-۱۳-سال-فعالیت-راضیه-شیرمحمدی-در-رشته-تیراندازی-با-کمان
راضیه شیرمحمدی، عضو تیم ملی پارا تیراندازی با کمان، روز گذشته در حالی درگذشت که به تازگی توانسته بود سهمیه بازی های پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ را بدست آورد و با امید، آماده می شد تا دومین تجربه حضور در بازی های پارالمپیک را در کارنامه ورزش حرفه ای خود به ثبت رساند.
راضیه شیرمحمدی، عضو تیم ملی پارا تیراندازی با کمان، روز گذشته در حالی درگذشت که به تازگی توانسته بود سهمیه بازی های پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ را بدست آورد و با امید، آماده می شد تا دومین تجربه حضور در بازی های پارالمپیک را در کارنامه ورزش حرفه ای خود به ثبت رساند.
در ادامه بخشهایی از زندگی نامه این بانوی ورزشکار برای آشنایی بیشتر با وی انتخاب شده است:
  یک سال و اندی از عمرش نگذشته بود که براثر حادثه ای هر دو پای خود را از دست داد،حالا راضیه کوچک باید یاد می گرفت که روی پاهای نداشته اش بایستد و توانایی های خود را اثبات کند . پروتز، جای پاهایش را گرفت و او آموخت مثل دیگر همسالانش در میان جمع باشد، بازی کند، درس بخواند و در یک کلام ، زندگی کند.
از کودکی علاقه زیادی به والیبال داشت و همیشه با شیرینی خاصی از خاطرات آن زمان یاد می کرد ، با اینکه با کمک پروتز می توانست با دیگر دوستان و همپای آنها والیبال بازی کند، اما سال ۷۵ به والیبال نشسته روی آورد و با پشتکاری که داشت به مدت ۶ سال در این رشته فعال بود و به عضویت تیم ملی نیز درآمد.
سال ۸۱ برای راضیه شیرمحمدی سال سختی بود؛ پزشک به دلیل تشخیص ساییدگی مهره های کمر او را از ادامه فعالیت در این رشته منع کرد. راضیه اما دست از فعالیت های ورزشی نکشید و این علاقه را در رشته های دیگری نظیر تنیس روی میز، تیراندازی با تفنگ و دو و میدانی جستجو کرد. اما این رشته ها هم نتوانستند نظر او را جلب کنند و سرانجام تیراندازی با کمان بود که به عنوان رشته تخصصی او برگزیده شد.
راضیه شیرمحمدی تیراندازی با کمان را با باشگاه آستان قدس رضوی آغاز کرد که امکانات تمرینی اش پاسخگوی نیازهای وی بود. پس از آن شرکت فرش مشهد بود که به عنوان حامی مالی او و سه بانوی کماندار دیگر شد و از اینجا بود که حضور جدی راضیه در رقابت ها قهرمانی کشور و هم پای کمانداران غیرمعلول شکل گرفت. در همین مسابقات بود که توانایی اش جلب نظر کرد و توسط رئیس انجمن تیراندازی با کمان جانبازان و معلولین برای فعالیت در قالب تیم تیراندازی با کمان بانوان جانباز و معلول انتخاب شد.
این نخستین و جدی ترین حرکتی بود که در این رشته برای بانوان انجام می گرفت، راضیه شیرمحمدی با همراهی دو بانوی دیگر از خراسان رضوی، خانم ها جوانمرد و غلامی، به عنوان نخستین بانوان ملی پوش جانباز و معلول تمرینات خود را برای حضور ر مسابقات فسپیک مالزی که سال ۸۵ برگزار شد، آغاز کردند. کسب عنوان سوم تیمی و عنوان پنجم انفرادی، ما حصل حضور وی در این رویداد ورزشی بود.



پس از مسابقات فسپیک و وقفه ای سه ساله در فعالیت تیراندازی با کمان تیم ملی بانوان،  سال ۸۸ نفرات جدیدی به تیم افزوده شدند و با انجام رکوردگیری، تیم برای حضور در مسابقات آیواز هند آماده شد. اما بروز بیماری واگیردار در این کشور، مانع از اعزام کاروان ایران به این مسابقات شد. 
سال ۸۹ با اتفاقاتی شیرین برای راضیه شیرمحمدی همراه بود؛حضور در مسابقات جهانی جمهوری چک و کسب عنوان دوم تیمی و انفرادی و نشان طلای مسابقات پارآسیایی گوانگجو که به منزله سهمیه ورودی وی برای رقابت های پارالمپیک لندن نیز محسوب می شود.
سال ۹۰ راضیه با اطمینان از نخستین حضورش در رقابت های پارالمپیک ، خود را برای مسابقات جام جهانی ایتالیا آماده  کرد تا با همراهی تیم ، سهمیه ورودی پارالمپیک در بخش تیمی را نیز کسب کند، اما اتفاقی ناگوار همه چیز را عوض می کند؛ درگذشت مادر.
راضیه پای رفتن نداشت، اما چاره ای نبود؛ راضی نمی شود که به خاطر عدم حضور او در این رقابت ها، دیگر هم تیمی هایش از کسب سهمیه تیمی  پارالمپیک بازبمانند. سه روز بیشتر از فوت مادر نگذشته است که راضیه راهی ایتالیا می شود و عنوان سوم تیمی را کسب و تیم بانوان نیز با کسب سهمیه ورودی، مجوز حضور در رقابت های پارالمپیک لندن را دریافت می کند و شهریور ماه سال ۹۱ راهی این رقابت ها می شود.



اما او بر خلاف خیلی از ورزشکاران که این میدان را برای اولین بار تجربه می کردند، اضطراب نداشت، چرا که با جدی ترین رقبایش که از کشورهای آسیایی نظیر چین و کره آمده بودند، پیش تر و در جریان رقابت های پارآسیایی گوانگجو روبرو شده است،  این بار اما  تداوم کسالتی که از ایران همراه او بود باعث شد  تا راضیه در حد انتظار خود ظاهر نشود و حضورش در نخستین پارالمپیک تنها منجر به کسب نشان برنز تیمی باشد. 
راضیه شیرمحمدی با همراهی دو بانوی دیگر کماندار کشورمان در نخستین حضورشان رقابت های پارالمپیک لندن ۲۰۱۲  موفق به کسب نشان تیمی برنز می شوند و خاطره ای شیرین از این رویداد ورزشی رقم می زنند و در این میان نشان طلای زهرا نعمتی بسیار خبر ساز و با اهمیت بود.
بانوی کماندار پارالمپیکی کشورمان پس از بازی های پارالمپیک لندن ۲۰۱۲، در مسابقات جهانی پکن در سال ۲۰۱۷ به نشان طلای تیمی کامپوند دست یافت و بازی های پاراآسیایی جاکارتا در سال ۲۰۱۸ نیز برای وی با کسب مدال نقره میکس تیمی در رشته کامپوند همراه بود که آخرین مدال وی نیز محسوب می شود.
مرحومه راضیه شیرمحمدی، در رقابت های جهانی هلند نیز توانست سهمیه بازی های پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ را بدست آورد و سرانجام ۴ تیر ماه به دلیل ایست قلبی درگذشت.
روحش شاد و یادش پیوسته گرامی باد.


کد خبر : ۳,۷۱۷
اشتراک در