۱۰ فروردین ۱۴۰۱ ۱۱:۳۳
۱۴۰۰ و عملکرد کمیته ملی پارالمپیک ایران
سیاست‌های کیفی‌گرایی و ارتقاء جایگاه ایران در پارالمپیک
 
کاروان ورزشی ایران در بازی‌های پارالمپیک توکیو با دو پله صعود نسبت به ریو در جایگاه سیزدهم قرار گرفت تا بهترین نتیجه تاریخ ایران در بازی‌های پارالمپیک به ثبت برسد، کسب این جایگاه در این دوره از بازی‌های پارالمپیک، به دلیل تمرکز کمیته ملی پارالمپیک به سیاست کیفی‌گرایی با محوریت کسب مدال بوده است.
به گزارش ایسنا، کاروان ایران در این دوره از بازی‌های پارالمپیک با ۶۲ ورزشکار در ۱۰ رشته ورزشی پاراوزنه برداری، پاراتیروکمان، پارادوومیدانی، پاراتکواندو، پارادوچرخه سواری، والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر، پاراکانو، پاراجودو و پاراتیراندازی حضور داشت که دستاورد آن کسب ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز و مجموع با ۲۴ مدال بهترین عملکرد خود را در تاریخ بازی‌های پارالمپیک در سال ۱۴۰۰ رقم زد و نسبت به دور قبل با دو پله صعود در جایگاه سیزدهم قرار گرفت، این در حالی است که کاروان ایران در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو با ۹۵ ورزشکار در ۱۱ رشته ورزشی شرکت کرده بود که دستاورد آن کسب ۸ مدال طلا، ۹ نقره و ۷ برنز  و در مجموع با ۲۴ مدال در رتبه پانزدهم جدول مدال‌ها ایستاده بود.
در ادامه مهم‌ترین اتفاقات کمیته ملی پارالمپیک را در سال ۱۴۰۰، مرور می‌کنیم.
سیاست‌های کیفی‌گرایی و ارتقاء جایگاه ایران در پارالمپیک
*اجرای سیاست کیفی‌گرایی با محوریت کسب مدال در آوردگاه‌های بزرگ ورزشی
تمرکز بر سیاست کیفی‌گرایی به عنوان یکی از مهمترین دستوالعمل‌های کمیته ملی پارالمپیک در سال جاری اولویت نخست و هدفمند این کمیته برای اعزام‌ها بود.
اجرای سیاست کیفی‌گرایی با محوریت کسب مدال در آوردگاه‌های بزرگ در حالی به مهمترین برنامه ورزش کشور در رشته‌های مختلف تبدیل شده است که کمیته ملی پارالمپیک به عنوان نهاد متولی ورزش جانبازان و معلولین با این راهبرد در چند سال گذشته موفقیت‌های زیادی کسب کرده است. بنابراین تسری این الگو به سایر بخش‌ها در آینده نزدیک می‌تواند ضمن صرفه‌جویی اقتصادی میزان رقابت را در رشته‌های مختلف افزایش دهد و زمینه ارتقا جایگاه ایران در تورنمنت‌هایی همچون بازی‌های آسیایی و المپیک را فراهم کند.
 
سیاست‌های کیفی‌گرایی و ارتقاء جایگاه ایران در پارالمپیک
*جاکارتا، نقطه آغازین کیفی‌گرایی ورزشی
برنامه کیفی گرایی به صورت رسمی نخستین بار در مسابقات پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا اجرا شد و نتیجه آن نیز ارتقا جایگاه ایران در جدول رده‌بندی مدال‌ها بود. ایران در آن دوره از بازی‌ها با کسب ۵۱ مدال طلا برای نخستین بار بالاتر از کاروان ژاپن در جایگاه سوم قرار گرفت.
*روایت خسروی‌وفا از نتایج بهینه کیفی‌گرایی
رئیس کمیته ملی پارالمپیک در خصوص ارزیابی خود از سیاست کیفی‌گرایی به ایسنا می گوید: سیاست کیفی گرایی به خوبی جواب داد و ما بهترین نتیجه تاریخ را در پارالمپیک توکیو کسب کردیم.
محمود خسروی وفا در ارزیابی از عملکرد کاروان ایران در بازی های پارالمپیک توکیو اظهار کرد: عملکرد کاروان در مجموع بالاتر از آن چیزی بود که ما پیش بینی کرده بودیم و این نشان داد که سیاست کیفی گرایی به خوبی جواب داد. البته ظرفیت ورزش کشور ما بالاتر از اینهاست و ما می توانستیم به نتایج بهتر نیز دست پیدا کنیم.
وی افزود: تلاش بر این است که در آینده با همین نگاه کیفی گرایی کارها را پیش ببریم تا به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
سیاست‌های کیفی‌گرایی و ارتقاء جایگاه ایران در پارالمپیک
 
*تاریخ‌سازی ایران در پارالمپیک توکیو با هتریک طلای نعمتی
زهرا نعمتی با این مدال، سومین مدال طلای ادوار پارالمپیک خود را کسب و از این حیث هت تریک کرد. او در لندن، ریو و حالا در توکیو موفق به کسب مدال طلا شد. به نظر می رسد که سیاست کیفی گرایی در کسب این نتایج تاثیر مثبتی داشته است. در بازی‌های پاراآسیایی چین نیز که سال آینده برگزار می شود به نظر می رسد با توجه به سوابق حرفه ای تعمتی، او یکی از امیدهای کشورمان برای کسب مدال محسوب شود.
سیاست‌های کیفی‌گرایی و ارتقاء جایگاه ایران در پارالمپیک
* تصور ۱۳۴ مدال را در مسابقات بحرین نداشتیم
تداوم سیاست‌های کیفی گرایی در ادامه باعث شد تا کاروان ورزشی معلولان و نابینایان و کم بینایان با ۱۱۱ ورزشکار و با کسب ۴۴ مدال طلا، ۵۵ نقره و ۳۶ برنز   در بازیهای پاراآسیایی جوانان در بحرین برای اولین بار در جایگاه قهرمانی قرار گیرد.
رییس کمیته ملی پارالمپیک پس از کسب عنوان قهرمانی توسط کاروان ایران در بازیهای پاراآسیایی جوانان در بحرین گفت: انتظار کسب عنوان قهرمانی در بحرین را داشتیم، اما تصور کسب ۱۳۴ مدال را نداشتیم. 
*در مسابقات پاراآسیایی چین مدال های بیشتری کسب می کنیم
رییس کمیته پارالمپیک معتقد است؛ همانگونه که سیاست کیفی گرایی در بازیهای پاراآسیایی جوانان و توکیو جواب خوبی داده، در بازی های پاراآسیایی چین نیز نتایج خوبی برای ورزش کشورمان در پی خواهد داشت.
وی افزود: ما در مسابقات چین نیز با تمرکز بر کیفی گرایی تلاش خواهیم کرد مدال های خود را افزایش و جایگاه خود را ارتقاء بخشیم.
با توجه به سیاست‌های کیفی گرایی و تاکید کمیته ملی پارالمپیک بر این مقوله مبنی بر کسب نتایج درخشان در سایه این سیاست به نظر می‌رسد تداوم سیاست مذکور و توسعه راهکارهای حمایتی از ورزشکاران و قهرمانان کشورمان همچون استخدام آن‌ها بتواند جایگاه ورزش پارالمپیک کشورمان را در میادین جهانی همواره تثبیت کند.
 
کد خبر : ۴,۸۱۵
اشتراک در